De wereld en 1.17

De wereld van Scorched MC is volledig ingeladen op 1.16, wat betekend dat er alleen maar chunks bestaan die zijn aangemaakt in 1.16. Om ervoor te zorgen dat er ook 1.17 chunks zouden zijn wouden wij eerst de wereld uitbreiden met 10.000 blokken in elke richting.

Helaas vond onze host dit een minder goed idee omdat de server dan teveel opslag zou gaan gebruiken. Na een lang overleg met onze host zijn we samen tot een oplossing gekomen. We hebben alle chunks die voor minder dan 10 seconde zijn geladen verwijderd (ruim 50% van de map) en deze opnieuw gegenereerd in 1.17.1, dus deze nieuwe chunks bevatten alles van de 1.17 update. Op sommige plekken (voornamelijk ongergronds) zal dit leiden tot een rare structuur (denk aan caves die opeens stoppen).


Level limiet verhoogd naar 75

Het maximum level is verhoogd van 50 naar 75, dat zijn 25 nieuwe ranks. Voor deze nieuwe levels zijn natuurlijk ook de rank-up rewards ingesteld, deze kun je hier vinden. Belangrijke veranderingen hier voor zijn

  1. /sethome limiet is nu 6
  2. /pv limiet is nu 3
  3. /ah limiet is nu 6
  4. /setwarp limiet is nu 3

Er zijn ook een aantal veranderingen aan bestaande levels gemaakt:


Introductie aan Jobs

We hebben een nieuwe feature toegevoegd aan de server genaamd "Jobs". Met deze plugin kun je als speler een baan nemen, zoals Miner of Builder. Je word dan betaald om bepaalde dingen te doen, bijvoorbeeld met de job Miner zul je betaald krijgen voor het minen van stone en ores. En met de job Builder zul je betaald krijgen voor het bouwen van gebouwen en andere dingen.

Je kunt een job kiezen via /jobs browse of gebruik de warp /warp jobs, dit brengt jou naar een plek op spawn waar alle Jobs staan. Als nieuwe speler kun je 1 job hebben, op level 24 krijg je toegang tot een 2e job, en op level 43 krijg je toegang tot een 3e job.

Je kunt meer geld verdienen door een level omhoog te gaan in je job. Je gaat automatisch leven op door "je werk te doen". Het maximum level voor elke job is 200.

Er zijn momenteel 8 jobs beschikbaar:


De shop is vernieuwd

De server shop (/shop) is opnieuw ingericht. Zo kun je nu decoratieve blokken kopen, je krijgt meer geld voor bijna alle items die je kunt verkopen. Ook is er een aanpassing aan de spawnershop geweest, dit commando is verwijderd. De spawnershop is nu gewoon te vinden in /shop, het is opgedeelt in 3 gedeeltes:


Overige veranderingen:

Over ons

Over Scorched MC

Scorched MC is een Nederlandse Minecraft server, wij focussen ons op de ultieme speel ervaring. Sluit jij je ook aan bij onze gezellige en hechte community? Speel mee op play.scorchedmc.com.

Website door Delta Velorum © 2020 - 2022